Online kunnen geïnteresseerden meekijken hoe chef-koks Maarten Vellekoop en Freek van der Vlist van Restaurant De Kleischuur in Gouda een driegangen maaltijd bereiden die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook gezond is en waarin verschillende restjes zijn verwerkt. Ondertussen vertellen zij het een en ander over de lokale producten die zij gebruiken. Via de live chat kunnen mensen vragen stellen die de chefs beantwoorden. Dit kan tot een kwartier na afloop van de uitzending live. Daarna kan via een formulier alsnog een vraag gesteld worden.
Op maandag 1 februari om 16:00 uur maakt chef-kok Maarten een romige bloemkoolsoep als voorgerecht.
Op woensdag 3 februari om 16:00 uur maakt chef-kok Freek een verrukkelijk hoofdgerecht: tarte tatin van boerenkoolstammetjes en radijsloofpesto.
Op vrijdag 5 februari om 16:00 uur maakt chef-kok Freek een heerlijke hangop met wei caramelsaus en gekonfijte biet.
Voor de organisatie van dit evenement werkt Regio Midden-Holland samen met Platform Groene Hart Werkt! De recepten en uitzendingen zijn op 1, 3 en 5 februari vanaf 16:00 uur te bekijken via:
De website van Platform Groene Hart Werkt!
YouTube kanaal van Platform Groene Hart Werkt!
De recepten zijn gepost op de website van het platform en zijn ook de vinden op de website van Restaurant De Kleischuur.