Raadsinformatieavond Regionale Energiestrategie Midden-Holland

ProfielfotoMarjolein van Kempen May 21, 2019 2378 keer bekeken 0 comments

Om raadsleden in de regio Midden-Holland goed voor te bereiden op de keuzes die zij moeten gaan maken in het traject van de Regionale Energiestrategie (RES) is op maandagavond 20 mei hierover een informatieavond georganiseerd.

Gezina Atzema, voorzitter van de bestuurlijke tafel Duurzaamheid, verwelkomde ongeveer 70 personen en benadrukte de noodzaak van de RES en de relatie tot het Nationaal Klimaatakkoord.
Vervolgens presenteerde Ruth Noorduyn, ODMH, de resultaten van het energiemodel in de vorm van scenario’s van zonnevelden en windmolens voor 2030. Deze scenario’s zijn gebaseerd op het einddoel om in 2050 energieneutraal te zijn in de regio Midden-Holland.

Input raadsleden noodzakelijk
Tijdens de tweede helft van de avond gingen de raadsleden uit de regio onderling en met stakeholders in gesprek. Netbeheerder Stedin, Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland en het regionale Duurzaamheidsplatform van bedrijven gaven hun kennis en ervaringen door en kregen input van de raadsleden. Ook was het bij een van de tafels mogelijk om de benodigde zonnevelden en windmolens op een grote kaart te plaatsen om een gevoel te krijgen bij de ruimtelijk opgave.

Goede sfeer
Er hing een energieke sfeer, er zijn veel ideeën uitgewisseld, er is nieuwe kennis opgedaan. Oftewel, een geslaagde avond, waar er nog meer van zullen volgen.

0  Comments

Cookie settings